Geen nieuws en toch activiteiten!

 

Elke zaterdag vind u uw vertrouwde Streekmarkt Woerden op het Kerkplein, centrum van Woerden. In weer en wind staan de producenten voor u klaar!

Heel voorzichtig begint de lente zich aan te kondigen. Sneeuwklokjes, narcissen en een eerste tulp laten zich zien. Iedereen wil weer graag naar buiten.
Ook bij de producenten kriebelt het weer om te zaaien, te planten en te oogsten! Dat betekent ook dat we meer seizoensaanbod gaan krijgen op de Streekmarkt.


Daarnaast wordt weer hard gewerkt aan belevings-activiteiten op het Kerkplein. Vanaf 16 april gaan de kaaszomerweken weer van start.

Maar dat is nog niet alles... kijk ook op Beleef Woerden wanneer en wat er te doen is!

Recepten, cadeautjes en meer op de Kerststreekmarkt

De Streekmarkt Woerden rolt zaterdag 15 december de rode loper uit voor de kerstshoppers. Letterlijk. De ruimte tussen de kramen wordt overdekt met grote tenten, weelderig gestoffeerd en in kerstsfeer gedecoreerd. Maar de speciale kerstmarkt aan de Meulsmansweg-Hogewoerd is nog veel meer dan een sfeervol aangeklede Streekmarkt; ze wordt groter, duurt langer en heeft extra veel te bieden.

Het publiek vindt er naast de gebruikelijke streekproducten ook cadeautjes voor onder de kerstboom, recepten met een bijbehorend boodschappenlijstje voor een streek-kerstmenu en ook suggesties om het kerstfeest buiten de deur te vieren.
Bij de boeren en ambachtslui van de Streekmarkt is in de aanloop naar de kerstmarkt alvast het gedrukte zesgangen-kerstmenu met recepten en een boodschappenlijstje af te halen. Het “helemaal van streek”-menu vermeldt als voorafje dun gesneden kalfsrollade op een bedje van postelein met appelchutney; dan soep van gegrilde pastinaak met een kaaskrokantje; als hoofdgerecht hertenbiefstuk, paddestoelen, aardappelpuree met truffelkaas en een stoofpeertje; vervolgens komt het Woerdense kaasplankje op tafel; het toetje bestaat uit gestoofde appeltjes met advocaat en boerenijstaart en het kerstdiner wordt afgesloten met koffie en patisserie.

Register to read more...

Cadeautjeskraam op Streekmarkt Woerden

De Streekmarkt Woerden wordt zaterdag 27 oktober uitgebreid met een kraam vol cadeautjes. Vrijwilligers brengen kindercadeaupakketjes van 2,00 tot 3,50 euro aan de man, en ook sleutelhangers en kraamcadeautjes tot max 7,50 euro. Het zijn allemaal nieuwe spullen. De opbrengst gaat naar het verwerkingscentrum van de schoenendoosactie van Actie4kids in Woerden. Het verwerkingscentrum aan de Kromwijkerdijk gaat op 14 november open. Daar zullen ruim 8.000 versierde en gevulde schoenendozen binnenkomen en vervolgens gecontroleerd worden.

Register to read more...

Week van de Smaak op de Streekmarkt: twee weken ruiken en proeven

Nieuw: Augurkkroket en kokkerellen met kinderen

Wie de Week van de Smaak niet aan zich voorbij wil laten gaan, kan prima terecht op de Streekmarkt Woerden. Op de zaterdagen 29 september en 6 oktober is daar te proeven wat professionele koks zoal met de ambachtelijke producten van de Streekmarkt tot stand kunnen brengen. Voor kinderen zijn er bovendien workshops appelmoes koken; het resultaat kan in feestelijke, zelf bedrukte verpakkingen mee naar huis. Jong en oud kunnen op 6 oktober proeven van de meest extreme snack die ooit op de markt werd aangeboden; de augurkkroket.

Register to read more...

Smikkelroutes op 29 september voor de laatste keer!

Op 29 september wordt de Smikkelroute voor de vierde en laatste keer in dit seizoen georganiseerd.  Ook deze keer kan er weer vanuit de Streekmarkt in Woerden en bij Landwinkel de Noordzijde in Polsbroekerdam worden gestart voor 4 fietstochten in de  omgeving van Woerden, Montfoort, Oudewater, Harmelen en Haarzuilens.

Register to read more...

Je proeft het ambacht op Streekmarkt Woerden!

 

Deze week

 appel.gif - 655 bytesAppels en peren van Smorenburg

ui.gif - 670 bytesBiologische groenten van de Kweektuin

boterham.gif - 662 bytesMeters molenbrood!
Bij bakkerij De Leeuw

kraam.gif - 673 bytesNoten, superfoods en meer van Raaphorst noten

Veenweidevlees.

Verse snijbloemen

Kaasboerderij Janmaat

Vers vlees bij Voordouw

Laat je verrassen!